UPDATE: 'Anderlecht strikt Silva & neemt het volledige loon over van Wolves'

UPDATE: 'Anderlecht strikt Silva & neemt het volledige loon over van Wolves'

07-07-2022 11:42 Laatste update: 21:30
109

RSC Anderlecht blijft het pad van de jonge spitsen bewandelen. Na Sebastiano Esposito (Internazionale) zouden de Brusselaars nu een nieuwe huurling aan het aanvallende compartiment toevoegen: Fabio Silva van Wolverhampton Wanderers.

Dat zou best een straffe deal zijn, aangezien Fabio Silva momenteel te boek staat als de duurste aankoop ooit van The Wolves. Twee zomers geleden legde de Premier-League-club liefst 40 miljoen euro op tafel voor de Portugese aanvaller. In de voorbije twee seizoenen kwam Silva ook regelmatig in actie, met respectievelijk 1352 en 561 minuten in de Premier League.

Blijkbaar is Wolverhampton toch niet helemaal tevreden over de ontwikkeling die Silva doormaakt. In zijn eerste seizoen bij Wolverhampton trof Silva meteen vier keer raak in de competitie, maar nadien viel hij wat terug. Daarom is een periode bij een andere club aangewezen. Transfer News Live meent dat de oranjehemden een akkoord hebben gevonden met Anderlecht over een huurovereenkomst. Een aankoopoptie zou paars-wit niet hebben kunnen bedingen. 

Update: Volgens de Portugese journalist Pedro Sepúlveda bestaat er geen twijfel meer. Anderlecht haalt Fabio Silva in huis. Sepúlveda meldt dat Anderlecht het volledige loon van de speler overneemt van Wolves. Dat loon bedraagt volgens Spotrac bijna 5.000.000 euro per jaar. Anderlecht huurt de speler zonder aankoopoptie.