'Ajax gaat voor 'supertrio': Bergwijn-bod omhoog, vraagprijs Brobbey bekend'

'Ajax gaat voor 'supertrio': Bergwijn-bod omhoog, vraagprijs Brobbey bekend'

20 June - 10:45
16

De directie van Ajax heeft toestemming van de raad van commissarissen om het bod op Steven Bergwijn te verhogen. Dat meldt De Telegraaf. Ook is volgens de ochtendkrant duidelijk hoeveel geld RB Leipzig verlangt voor Brian Brobbey.

Ajax is van plan met de miljoenen van Ryan Gravenberch (Bayern München), Sébastien Haller (op weg naar Borussia Dortmund) en de Champions League-kwalificatie de transfermarkt op te gaan. Bovenaan het lijstje staat een 'supertrio', zoals De Telegraaf het noemt: Bergwijn, Brobbey en Owen Wijndal.

Het is een publiek geheim dat Tottenham Hotspur minimaal dertig miljoen euro wil zien voor Bergwijn. Ajax hikte lang tegen de vraagprijs aan, maar inmiddels hebben algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink groen licht gekregen om het bod te verhogen. Bergwijn wil zelf graag naar Amsterdam en heeft al ingestemd met een vijfjarig contract. Maar de gewilde Oranje-international wil niet te lang wachten, voegt De Telegraaf eraan toe.

Ajax weet ook wat het moet betalen voor Brobbey: RB Leipzig vraagt achttien miljoen euro. Dat vinden Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar veel voor een zelfopgeleide speler die vorig jaar transfervrij vertrok. De conclusie dat spitsen van de hoogste kwaliteit niet goedkoper te vinden zijn, wint het echter van de twijfel. Brobbey wil niets liever dan in Amsterdam blijven.

Wijndal moet tien miljoen euro kosten. De linksback van AZ wil graag een tussenstap maken in Nederland en sprak al met de nieuwe Ajax-trainer Alfred Schreuder, meldt klinkt het. Schreuder wil de selectie graag versterken met Wijndal, maar het lijkt erop dat Nicolás Tagliafico eerst verkocht wordt. Ook Sevilla, Napoli en Everton azen op de elfvoudig Oranje-international.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie