Update: 'Inter betaalt 10 miljoen euro aan Chelsea om Lukaku te huren'

Update: 'Inter betaalt 10 miljoen euro aan Chelsea om Lukaku te huren'

19-06-2022 22:17 Laatste update: 21-06-2022 19:50
8

Er lijkt geen kink in de kabel meer te zullen komen in de terugkeer van Romelu Lukaku bij Internazionale. De recordschutter van de Rode Duivels zal meer dan waarschijnlijk een seizoen uitgeleend worden door Chelsea FC. Volgende week kan de deal afgerond worden.

Chelsea en Inter zijn de laatste dagen druk in gesprek geweest over een (tijdelijke) overstap van Lukaku richting het Giuseppe Meazza, waar hij in 2020-2021 een absolute smaakmaker was. Volgens transferexpert Nicoló Schira hebben beide partijen een overeenkomst gevonden over de huursom die I Nerazzurri zullen ophoesten. Die ligt om en bij de tien miljoen euro. Blijkbaar had Chelsea eerst op vijftien tot twintig gehoopt, maar dat bleek niet realistisch.

Inter krijgt er aan een aanvaardbaar tarief dus haar topschutter van twee seizoenen geleden opnieuw bij. Naar verluidt legt Lukaku één van de eerstvolgende dagen zijn medische testen af. Als daar niets opzienbarends aan het licht komt, staat niets een overstap nog in de weg. Bij de Rode Duivels moest de aanvaller wel geblesseerd afhaken, maar dat zou geen roet in het eten mogen strooien.

Update: Volgens La Gazzetta dello Sport is de terugkeer van Romelu Lukaku zo goed als zeker. Een drie uur durende meeting tussen Inter en Chelsea hebben een deal van zeven miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen opgeleverd. Het gaat uiteraard om een huurdeal.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws zijn Inter en Chelsea tot een akkoord gekomen omtrent de huur van Lukaku. Zo zou Inter een som van acht miljoen euro, plus twee miljoen aan bonussen, betalen om de spits te huren.