Grote uitblinker bij de Rode Duivels: 'Tielemans moet Arsenal overtuigd hebben'

Grote uitblinker bij de Rode Duivels: 'Tielemans moet Arsenal overtuigd hebben'

15-06-2022 07:16
29

De Rode Duivels kropen dinsdag door het oog van de naald en wonnen met het kleinste verschil van Polen: 0-1. De doelpuntenmaker van dienst was Michy Batshuayi, die op assist van Youri Tielemans kon scoren. Die laatste kreeg achteraf ook alle lof.

Na een moeilijke periode bij de Rode Duivels lijkt Tielemans helemaal herrezen te staan. Tegen Polen wist hij opnieuw te bevestigen, wat hem flink wat lof opleverde in de Belgische kranten. 'Weer bij de betere Duivels', schreef men bij Het Nieuwsblad. 'Tegen Wales bekroonde hij zijn sterke prestatie met een goal, nu met een assist. Dynamisch, aanspeelbaar en zuiver in het afspelen. De Tielemans zoals we hem willen kennen.'

Volgens La Dernière Heure zou deze transfer Tielemans ook stevig kunnen helpen in zijn zoektocht naar een toptransfer. 'Hij was het eerste uur de spilfiguur op het middenveld. Deed wat hij wilde, profiteerde optimaal wat hij wilde. Met zijn eerste uur moet hij Arsenal overtuigd hebben de gevraagde miljoenen neer te leggen bij Leicester en zijn transfer af te ronden', valt er te lezen.

De regelaar
Bij Het Laatste Nieuws werd hij met een 8 op 10 bekroond tot Man van de Match. 'Schilderwerken Youri', begon het dagblad. 'Prachtige assist voor Batshuayi bij de 0-1. Strooide met goede passes. Korte, lange en diepe. Regelaar op het middenveld', klinkt het.

En ook Sudpresse was bijzonder lovend over zijn prestatie. 'Bij afwezigheid van De Bruyne was hij de motor van de ploeg. Alleen al met zijn keuzes liet hij de ploeg telkens toe om naar voren te trekken. Zijn assist op Batshuayi was gewoonweg schitterend. En op het einde liep hij nog gaten dicht, toen Polen de druk wat opvoerde.'