Vadis Odjidja is de beste speler die deze eeuw in Polen speelde

"Vadis Odjidja is de beste speler die deze eeuw in Polen speelde"

14-06-2022 13:16 Laatste update: 13:16
7

In aanloop naar de clash met Polen bracht Het Nieuwsblad een bezoekje aan de broers Marcin en Michal Zewlakow. Michal was jarenlang technisch directeur bij Legia Warschau en haalde daar onder meer Vadis Odjidja binnen. 

"Ik was zes jaar technisch directeur bij Legia Warschau", aldus de ex-aanvaller van KAA Gent. "Ik won er vier titels en vijf bekers. In de Champions League speelden we zelfs 3-3 tegen Real Madrid. Als ik info nodig had, belde ik naar Hugo Broos."

Broos bracht zo een toptransfer aan. "Zo kwam ik op het spoor van Vadis Odjidja, voor mij de beste speler die in de 21ste eeuw op de Poolse velden heeft rondgelopen. Hij werd hier speler van het jaar in dat ene seizoen dat hij hier was. Bij de uitreiking deed onze nationale voetbalheld Boniek de envelop niet eens open om hem die prijs te geven. Iedereen wist dat hij ging winnen. Zo goed was hij."

Odjidja speelde uiteindelijk maar één seizoen bij Legia, waar hij kampioen werd. Na een avontuur bij Olympiakos kwam in 2018 bij KAA Gent terecht.