Kana is overtuigd: “Mazzu zal de filosofie van Anderlecht wel behouden”

Kana is overtuigd: “Mazzu zal de filosofie van Anderlecht wel behouden”

04-06-2022 14:44 Laatste update: 14:50
8

Felice Mazzu is de opvolger van Vincent Kompany en de nieuwe hoofdtrainer van RSC Anderlecht. Niet iedereen is zeker of Mazzu wel bij paars-wit past, maar Marco Kana is overtuigd.

Kana vindt het wel jammer dat Kompany vertrekt. “Ik vind het jammer dat Vincent Kompany vertrekt. Vincent heeft veel voor mij gedaan. Hij heeft me bij de A-ploeg gehaald, me mijn debuut laten maken en in de play-offs opnieuw een basisplaats gegeven.”, citeert Gazet van Antwerpen Kana.

Ook heeft Kana veel van de voormalige Rode Duivel geleerd. “Los daarvan heb ik ook gewoon veel van hem geleerd. Zelfs toen ik niet speelde, kon ik altijd met hem discussiëren. Maar anderzijds biedt een nieuwe trainer ook nieuwe opportuniteiten.”

Kana ziet in Mazzu en Anderlecht een goede match. “Iedereen weet wie hij is en vooral wat hij heeft bereikt. Dat doe je niet met geluk. Ik ben benieuwd hoe het wordt om met hem te werken. Ik geloof echt dat hij de filosofie die er binnen de club bestaat, zal behouden. Misschien zal hij er wel zijn eigen stijl aan verbinden.”