LIVE-DISCUSSIE: Oranje maakt Rode Duivels af, doelpunt Castagne afgekeurd

LIVE-DISCUSSIE: Oranje maakt Rode Duivels af, doelpunt Castagne afgekeurd

03-06-2022 19:20 Laatste update: 22:23
97

Vrijdag beginnen de Rode Duivels aan een nieuwe groepsfase van de Nations League. De eerste tegenstander is Nederland. Ondertussen zijn de opstellingen voor de Derby der Lage Landen bekend. 

Door het forfait van Courtois was het uitkijken naar wie Martinez in doel ging zetten. Mignolet krijgt de voorkeur op Casteels en Sels. De Belgen beginnen in een 3-4-3. De doelman van Club Brugge krijgt Alderweireld, Boyata en Vertonghen voor zich.

Op het middenveld is er nog voor een andere speler van Club Brugge. Vanaken mag zich bewijzen naast Witsel in het centrum van het middenveld. Castagne en Meunier nemen de flanken voor hun rekening.

De Bruyne - die weinig zin had in de Nations League - begint gewoon. Hazard speelde de voorbije weken amper bij Real Madrid, maar start vrijdag wel en draagt de aanvoerdersband. Lukaku moet voor de doelpunten zorgen. 

Geen Lang bij Nederland
Bij Nederland is er een bijzondere functie weggelegd voor Berghuis. De Ajacied speelt als controleur naast Frenkie de Jong, terwijl Davy Klaassen de nummer tien is. Lang start bij Oranje niet in de basis.