Vertonghen kijkt wél uit naar Nations League: Fundering leggen voor onze groep

Vertonghen kijkt wél uit naar Nations League: "Fundering leggen voor onze groep"

02-06-2022 18:56

In tegenstelling tot onder meer Kevin De Bruyne ziet Jan Vertonghen wel meerwaarde in het nakende vierluik in de UEFA Nations League. Vooral die eerste affiche doet uiteraard wegdromen: vrijdagavond staat er nog eens een Derby der Lage Landen op het menu. Voor Vertonghen zelf is dat altijd een wedstrijd met een extra pigment.

De Belgische recordinternational steekt niet onder stoelen of banken dat de confrontatie met de Nederlanders iets speciaals in hem losmaakt. "Het is waar, ik heb een geschiedenis met dat land", vertelt de oud-speler van onder meer Ajax bij RTBFBovendien geldt dat voor veel spelers uit beide kampen. "Het is een prestigeslag", beseft Vertonghen. Hij verwacht dan ook een leuke pot. "Ik ben echt ongeduldig om eraan te beginnen."

Hoewel er wel degelijk iets om het spel staat, heeft niet iedereen veel trek in de Nations-League-hap. Vertonghen ziet dat anders. "Persoonlijk zie ik deze Nations League als een echte competitie. De lat ligt altijd hoog bij de Duivels. Wij willen de funderingen leggen voor onze groep", kijkt hij al vooruit naar het WK in Qatar. Verwacht wordt dat enkele youngsters de komende dagen hun kans krijgen om een plekje af te dwingen voor het hoofdtoernooi in november en december.

Toch kan Vertonghen de kritische uitspraak van De Bruyne ook wel begrijpen. Die laatste heeft er immers een loodzware campagne opzitten met Manchester City. Bij de verdediger zelf valt dat nogal mee. "Ik heb nog wel wat energie in de tank zitten", klinkt het. "Ik heb kunnen genieten van wat rust de voorbije weken."