OFFICIEEL: Genk bevestigt terugkeer van Dessers en hoopt hem ook te houden

OFFICIEEL: Genk bevestigt terugkeer van Dessers en hoopt hem ook te houden

01-06-2022 16:21 Laatste update: 20:03
16

KRC Genk zal er alles aan doen om Cyriel Dessers aan zich te binden voor het komende seizoen. Een nieuwe deal met Feyenoord Rotterdam zal er sowieso niet komen. Dat nieuws hing eerder al in de lucht en is nu ook bevestigd door de Limburgers.

Via haar officiële kanalen laat Genk weten dat Feyenoord definitief heeft afgezien van de aankoopoptie voor Dessers. Die bedroeg vier miljoen euro. Geen onoverkomelijk bedrag, zou je zeggen, voor een speler die in totaal twintig keer de netten bol zette, waarvan liefst de helft in de UEFA Conference League. Toch vond Feyenoord geen overeenkomst met de spits, voornamelijk op loonvlak.

En dus staat Dessers straks weer op de stoep bij Genk, weliswaar na een deugddoende vakantie. In de voorbereiding zal de goaltjesdief echter in eerste instantie weer aansluiten in de mijnstad. Een vertrek blijft uiteraard tot de mogelijkheden behoren, aangezien zijn prestaties de interesse gewekt hebben van verschillende buitenlandse clubs. Niettemin lijkt Genk te hopen dat Dessers aan boord blijft. "We kijken uit naar een warm weerzien in blauw-wit", klinkt het bijschrift vrij duidelijk.