'Belgische club hoopt Congolees Idumba in huis te halen na overtuigend seizoen'

'Belgische club hoopt Congolees Idumba in huis te halen na overtuigend seizoen'

30-05-2022 22:56
1

In het tussenseizoen hopen de Belgische clubs traditioneel op enkele witte merels om de kern te versterken met het oog op de nieuwe jaargang. Niet zelden worden die gevonden in Afrika. Nathan Idumba zou wel eens perfect binnen dat plaatje kunnen passen.

De 23-jarige Idumba heeft er een puik seizoen opzitten in dienst van Cape Town FC, een club uit de hoogste klasse van Zuid-Afrika. Daar kwam hij 24 keer in actie, waarvan 21 maal als basiskracht. Eén keer wist de rechtsvoetige verdediger ook een doelpunt te maken. Bovendien werkte Idumba sinds 2020 zes interlands af voor de Congolese nationale ploeg, onder meer op de Afrika Cup van begin 2021.

Blijkbaar zijn die prestaties ook bij een Belgische club in de smaak gevallen. Om welke club het gaat, is niet bekend, maar volgens Leopards Foot is ze wel van plan om Idumba deze zomer naar ons land te loodsen. Dat zal overigens niet van een leien dakje lopen. Cape Town treedt komend seizoen aan in de Afrikaanse Champions League en maakt zich sterk dat het Idumba, een belangrijke schakel, aan boord zal houden.