Courtois heeft nu echt wel bewezen dat hij beste van de wereld is

"Courtois heeft nu echt wel bewezen dat hij beste van de wereld is"

30-05-2022 19:00
3

Thibaut Courtois heeft de Champions League gewonnen met Real Madrid. Is hij de beste Belgische doelman ooit? Volgens Frank Raes overstijgt hij legendes Jean-Marie Pfaff een Michel Preud'homme. 

"Al heel het seizoen gooien ze in de kranten met superlatieven naar het hoofd van Courtois", aldus Raes bij Sporza. "Na zaterdag hebben ze moeten zoeken om dat nog tot in de tweede of derde macht te verheffen. Hij heeft nu echt wel bewezen dat hij de beste van de wereld is. Het straffe is natuurlijk dat hij het op het allerhoogste niveau toont. Als je die prestatie tegen pakweg Leganes neerzet, valt dat tussen de plooien."

Courtois staat nu hoger dan Pfaff en Preud'homme. "De anderen hebben natuurlijk nooit de Champions League gewonnen, maar Courtois is ook de compleetste. Hij is groot, soepel, heeft goede voeten en heeft een enorme mentale kracht. Het is indrukwekkend hoe zelfbewust Courtois is, bijna angstaanjagend. Hij is niet uit zijn evenwicht te halen."

Inmiddels wordt Courtois ook al getipt als kanshebber voor de Gouden Bal, al wordt die vrijwel nooit door een keeper gewonnen. Lev Jasjin is voorlopig nog altijd de enige: hij won in 1963.