Van Gaal vindt Ajax goede keuze maken: Schreuder laat dat bij Club Brugge zien

Van Gaal vindt Ajax goede keuze maken: "Schreuder laat dat bij Club Brugge zien"

Louis van Gaal vindt de keuze van Ajax om Alfred Schreuder als nieuwe trainer aan te stellen, de juiste. De bondscoach van het Nederlands elftal ziet niet in wie de Amsterdammers anders hadden moeten kiezen.

Donderdag werd officieel dat Schreuder vanaf volgend seizoen de scepter zwaait in de Johan Cruijff Arena. Van Gaal begrijpt die keuze. "Ik denk dat het een verstandige keuze is, omdat ze hem kennen", zegt hij tegen ESPN. "Ze hebben hem zien werken en weten wat zijn persoonlijkheid is. Hij laat bij Brugge zien dat hij succesvol is en dan denk ik niet dat je een betere keuze kan maken."

Of dat betekent dat Ajax op dezelfde voet verder kan nu Erik ten Hag naar Manchester United gaat, laat Van Gaal in het midden. "Ik weet dat Club Brugge het goed doet en onder Schreuder waarschijnlijk kampioen wordt, dat hij zich als hoofdtrainer ook bij Hoffenheim heeft bewezen en dat ik er niet van sta te kijken dat Ajax hem kiest. Of hij hetzelfde succes als Ten Hag zal hebben, dat weet ik niet. Dan moet je wel heel goed zijn."

Ajax maakte donderdag bekend dat Schreuder een contract voor twee jaar heeft getekend in de Johan Cruijff Arena, met een optie voor nog een seizoen. Dat betekent dat hij Club Brugge, waar Schreuder nu werkzaam is, na dit seizoen achter zich zal laten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie