'Martinez negeert lokroep Ghana en nodigt Amuzu binnenkort uit bij Rode Duivels'

'Martinez negeert lokroep Ghana en nodigt Amuzu binnenkort uit bij Rode Duivels'

13-05-2022 13:33
9

Het WK in Qatar begint stilletjes aan dichter te naderen. Een aantal plekken in de selectie lijken nu al vast te staan, anderen moeten nog vechten voor een plek in de selectie van Roberto Martinez. Binnenkort zou er nog een extra concurrent voor het middenveld kunnen bijkomen. 

Martinez lijkt er alles aan te doen om Francis Amuzu van RSC Anderlecht te overtuigen om voor de Belgische nationale ploeg te kiezen. De bondscoach staat te popelen om Amuzu een debuut bij de Rode Duivels te geven nadat hij hoorde van de grote belangstelling van Ghana.

Prestaties Amuzu
Amuzu werd geboren in Ghana maar groeide op in België, waar hij de U-19 en U-21 van de jeugdploegen doorliep. Hij stroomde niet door naar de eerste ploeg. Ghana houdt nu al een tijdje de situatie in het oog en volgt de prestaties van Amuzu bij Anderlecht nauw in de gaten. De nationale ploeg van Ghana is onder de indruk. Daarom probeert Ghana Football Association de talentvolle vleugelspeler over te halen om zich aan te sluiten bij de Black Stars.

Lokroep Ghana
Martinez is echter op de hoogte van de huidige situatie en overweegt Amuzu uit te nodigen om de lokroep van Ghana te dwarsbomen. De Ghana Guardian meldt dat Martinez een grote fan is van Amuzu en het zal niet lang duren voordat hij hem oproept.