'Alves spreekt toekomstwens uit en wil nieuwe 'bloeiperiode' Barça meemaken'

'Alves spreekt toekomstwens uit en wil nieuwe 'bloeiperiode' Barça meemaken'

04-05-2022 11:45 Laatste update: 11:48

Dani Alves hoopt in de laatste competitieweken een nieuw eenjarig contract bij FC Barcelona af te dwingen. De 38-jarige rechtsback, die vrijdag zijn 39ste verjaardag viert, is voor zijn gevoel nog niet klaar in Catalonië en wil de clubleiding overtuigen van zijn kwaliteiten. 

In het najaar van 2021 tekende Alves een contract tot het einde van dit seizoen bij Barça. Tot dusver kwam de Braziliaan in dertien duels in actie, maar zelf denkt hij volgend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen, meldt SPORT. Volgens het medium hangt een eventueel langer verblijf van Alves samen met de toekomst van zijn collega-backs. Sergi Roberto tekende onlangs al bij in Camp Nou, terwijl Sergiño Dest en Oscar Mingueza doorlopende contracten hebben.

Als het aan Alves ligt, staat hij aan de wieg van een nieuwe bloeiperiode van Barcelona. De back denkt dat de Catalanen op korte termijn de weg omhoog inslaan en refereert daarbij aan de exit van Ronaldinho in 2008. "Het gaat veranderen, zoals dat ook in 2008 gebeurde toen Ronaldinho vertrok", zei hij dinsdag tegen Barça TV. "Toen wees er ook niets op dat dat zou gaan gebeuren, maar uiteindelijk hebben we toen onder Pep Guardiola iets historisch neergezet. Deze club is gemaakt om te winnen. En met Xavi (Hernández, red.) hebben we de beste leermeester voor de jongelingen."