Van der Bruggen stond dicht bij transfer naar... Flamengo: 'Zijn komen kijken'

Van der Bruggen stond dicht bij transfer naar... Flamengo: 'Zijn komen kijken'

03-05-2022 22:30

Belgische spelers durven weleens enkele opvallende transfers te maken. Landgenoten wijken soms uit naar de Verenigde Staten, het Midden-Oosten of zelfs China. Ook Hannes Van der Bruggen kwam bijna in dat lijstje.

De middenvelder komt momenteel uit voor Cercle Brugge en speelde tot dusver enkel nog maar in België. Het kon echter ook helemaal anders aflopen voor hem. "Flamengo heeft contacten opgenomen met mijn makelaar", onthult hij bij Mid Mid Podcast.

"Tuta speelde bij Kortrijk, en hij had nog contacten bij Flamengo. Hij vroeg of hij mijn nummer mocht doorgeven aan de technisch directeur", legt hij uit. "Het is een gigantische club en ze zijn een aantal keren komen kijken."

In december van 2019 trok men zelfs naar België om hem aan het werk te zien. Net voor de corona-uitbraak. "Nadien heb ik er niks meer van gehoord, maar het is nog altijd een raadsel hoe ze bij mij zijn terechtgekomen", lacht hij.

Uiteindelijk bleef Van der Bruggen bij KV Kortrijk en trok hij in januari 2021 naar Cercle Brugge. Daar heeft hij nog een verbintenis tot medio 2024.