'Wat de scheidsrechtersbaas allemaal vertelt is onvoorstelbaar, een leugenaar'

'Wat de scheidsrechtersbaas allemaal vertelt is onvoorstelbaar, een leugenaar'

30-04-2022 21:00
7

In het duel tegen KRC Genk heel wat controverse over scheidsrechter Nathan Verboomen. De ref gaf Vadis Odjidja én Hein Vanhaezebrouck een rode kaart na protest. Na de partij haalde de trainer van KAA Gent al stevig uit naar de Belgische scheidsrechters en daar doet hij nu nog een schepje bovenop.

Bij KAA Gent was men dit seizoen al vaker kritisch over de wedstrijdleiding en daar heeft de wedstrijd tegen KRC Genk niets aan veranderd. "Het is ab-so-luut niet meer normaal", vertelt Vanhaezebrouck in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

De trainer van KAA Gent is niet alleen ontevreden over de Belgische scheidsrechters, maar ook hun bazen. "Dat riedeltje dat het op het einde van het seizoen allemaal in evenwicht is, klopt niet. Dat is iets wat de arbiters lanceren. Onze vriend Layec zegt: 'Er zijn maar zestien niet-gecorrigeerde fases geweest die fout waren'. Ik zeg je: wij zitten al aan 16! En alle andere clubs zullen hetzelfde zeggen", geeft hij aan.

In zijn commentaar viseert hij dan ook Layec, de scheidsrechtersbaas. "Ik heb vorig jaar met die gast gebabbeld in de aanloop naar play-off 2. Wat die allemaal vertelt, is onvoorstelbaar. Dat is dus een grote leugenaar", besluit Vanhaezebrouck.