Vanden Borre (ex-Anderlecht) is duidelijk over Duchâtelet: “Dat pik ik niet”

Vanden Borre (ex-Anderlecht) is duidelijk over Duchâtelet: “Dat pik ik niet”

30-04-2022 08:28
1

Roland Duchâtelet noemde Anthony Vanden Borre in een matchfixingschandaal. In 2014 zou de voormalige speler van KRC Genk luxehorloges hebben uitgedeeld aan de spelers van de club.

Tegenover Het Laatste Nieuws spreekt Vanden Borre duidelijke taal. ''Ik ben nog niet ondervraagd en ik hoop dat die dag snel komt, want er worden veel leugens verspreid over mij. Maar denk jij dat als ik van iemand een pak horloges zou krijgen, ik die zomaar zou weggeven? Dan zou ik ze gewoon voor mij houden.”

Ook over Duchâtelet houdt Vanden Borre zich niet in. “Meneer Duchâtelet ken ik enkel van naam. Hij is bij veel clubs gepasseerd en ook telkens weer moeten vertrekken omdat het niet zo goed liep, ik denk dat dat hem ergens frustreert. En ik zou hem graag eens op de man af vragen waarom hij mijn naam wil bezoedelen. Als je iemands naam door het slijk haalt, moet je bewijzen hebben en zeker van je stuk zijn. Maar dit is gratuit en dat pik ik niet."

Vanden Borre schuift alle beschuldigingen aldus van tafel. ''Voetbal is passie voor mij en al de rest, al die figuren rond het voetbal, interesseren mij niet. Iemand die gepassioneerd is door voetbal, denkt niet aan de business. Het zijn de figuren in de marge, zoals Duchâtelet, die van het voetbal big business maken.”

Volgens de ex-Anderlecht-speler gaat het te ver. “Die enkel geld in een club steken om er nadien weer meer uit te halen. Zij zijn niet gepassioneerd door het voetbal, wel door hun geld. En mij raakt hij niet met die beschuldigingen, je m'en fous. Maar dat er vragen worden gesteld aan mijn nichtjes, die zelfs niets met het voetbal te maken hebben, daar word ik boos van."