Invaller Bongonda schiet Genk naar de leiding en winst tegen KV Mechelen

29-04-2022 22:35
7

KRC Genk heeft vrijdag een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. In eigen huis was het te sterk voor KV Mechelen en wist het met 4-2 te winnen.

KV Mechelen KRC Genk waren aan hun Europe Play-Offs begonnen met een overwinning en hoopten dat te verdubbelen met een tweede overwinning. Beide ploegen zorgden alvast voor een vermakelijke eerste helft, waarin KV Mechelen aanvankelijk het voortouw nam.

Rob Schoofs was ook dicht bij het openingsdoelpunt, maar Maarten Vandevoordt kon erger voorkomen. Aan de overzijde hetzelfde, met Luca Oyen die niet voorbij Gaetan Coucke geraakte. Uiteindelijk was het wél raak en wist Daniel Muñoz op aangeven van Junya Ito voor de 1-0 te zorgen.

KV Mechelen had het moeilijk om zich opnieuw in de partij te knokken waardoor Genk met een voorsprong de rust in kon.

Ook de tweede helft bleef bijzonder vermakelijk met twee ploegen die vol op zoek gingen naar een doelpunt. KV Mechelen bleek uiteindelijk de gevaarlijkste ploeg te zijn en wist Vandevoordt via Bijker, Walsh en Hairemans aan het werk te zetten.

De bezoekers verdienden uiteindelijk ook die gelijkmaker én vonden die ook. Nadat hij eerder de dwarsligger raakte, was het enkele minuten later wel raak voor Hairemans. Op het uur bracht hij de bordjes weer op gelijke hoogte.

Voor KRC Genk het sein om weer vol in de aanval te gaan. Onuachu en McKenzie zaten dicht bij een tweede doelpunt, maar besloten naast. Tien minuten voor tijd viel dat doelpunt er toch. De net ingevallen Bongonda verschalkte de defensie van KV Mechelen en wist Genk weer op voorsprong te brengen.

Enkele minuten later stond het alweer gelijk. Met een heerlijke vrije trap wist Rob Schoofs voor die gelijkmaker te zorgen. Gelijkspel? Niet dus. Bongonda had wat te bewijzen én deed dat ook. In het slot kreeg Genk een vrije trap en plaatste de flankaanvaller zich achter de bal. Met een lage schuiver schonk hij Genk ook de overwinning. Uiteindelijk werd het via Paintsil zelfs nog 4-2, ook de eindstand.

Door de winst heeft KRC Genk zich tijdelijk op de eerste plek in de Europe Play-Offs gezet. Het telt nu één punt meer dan KAA Gent, dat het nog opneemt tegen Charleroi. De Carolo's hebben een achterstand van vijf punten op Genk. KV Mechelen heeft een achterstand van drie punten.