OFFICIEEL: Na vertrek uit Leuven heeft Romo besloten om de plas over te steken

OFFICIEEL: Na vertrek uit Leuven heeft Romo besloten om de plas over te steken

27-04-2022 18:22 Laatste update: 18:42

Rafael Romo heeft een nieuw onderkomen gevonden. Nadat de doelman en OH Leuven besloten om niet met elkaar verder te gaan, kon hij transfervrij op zoek naar een verse werkgever. Die heeft hij nu gevonden in de Amerikaanse Major League Soccer. DC United gaat met hem in zee.

Met een uitgebreide aankondiging op haar website heeft de club uit de hoofdstad van de Verenigde Staten de komst van Romo bekendgemaakt. De Venezolaan heeft zijn handtekening gezet onder een contract van anderhalf jaar (in de MLS speelt men nog volgens het kalenderjaar), mét een optie op een bijkomend seizoen. Als alles goed verloopt, ligt Romo dus tot eind 2024 vast bij DC United.

Naar verluidt heeft de Amerikaanse club Romo al lange tijd 'gemonitord' en sprak vooral zijn ervaring in zijn voordeel, hoewel uit het bericht valt af te leiden dat hij niet meteen als eerste keuze wordt gehaald. Voor de 32-jarige Zuid-Amerikaan is het alvast een mooie volgende stap in zijn loopbaan. In ons land zette Romo zijn eerste stapje bij K. Beerschot V.A., waarna hij via een omweg langs onder meer Silkeborg (Denemarken) uiteindelijk aan Den Dreef terecht kwam in de zomer van 2020.

In zijn eerste anderhalf jaar was Romo een vaste basisklant onder de Leuvense doellat. De sluitspost had toen ook een uitstekende periode, tot Runar Alex Runarsson het stokje van hem overnam. Sindsdien zat Romo voornamelijk op de bank. Mede daardoor besliste hij om zijn aflopende verbintenis bij OHL niet te verlengen.