Voorzitter Beerschot vrijgesproken na uitlatingen in nederlaag tegen Antwerp

27 april om 10:32

Beerschot-voorzitter Francis Vrancken is door de tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond vrijgesproken. Zijn uitlatingen na de nederlaag tegen Antwerp op zes maart werden onder de loep genomen. De voetbalbond heeft woensdag bevestigd dat de voorzitter vrijgesproken is.

Na de 2-1 nederlaag trok Vrancken de integriteit van scheidsrechter Nathan Verboomen in twijfel. De voorzitter van Beerschot zei dat hij informatie had ontvangen dat Verboomen voor het bedrijf 6D Sports Nutrition werkt. Dat is een bedrijf waarvan Antwerp een klant is.

Het openbaar ministerie van de voetbalbond kondigde vervolgens aan dat Vrancken zou worden gedagvaard voor de tuchtcommissie. Het zou gaan over "ongefundeerde publieke verklaringen die ten onrechte twijfel zaaien over de integriteit van de scheidsrechter".

Dinsdag heeft de tuchtcommissie de zaak onderzocht. De bond besliste uiteindelijk dat de voorzitter van Beerschot geen sanctie zou krijgen. De reden voor de vrijspraak luidt als volgt: "De heer Vrancken heeft gebruik gemaakt van zijn recht op vrije meningsuiting, hierbij beledigde hij niemand. De feiten zijn niet voldoende bewezen."