Aanvalsspel Anderlecht liep spaak: “Zirkzee bleef vaak te diep staan”

Aanvalsspel Anderlecht liep spaak: “Zirkzee bleef vaak te diep staan”

25-04-2022 19:45
1

RSC Anderlecht ging met 3-1 onderuit op het veld van leider Union SG. Rene Vandereycken analyseerde de Brusselse derby en gaf zijn mening aan Het Nieuwsblad.

De voormalige bondscoach zag dat het aanvallend spaak liep bij Anderlecht. “Er waren ook problemen met het aanvallende positiespel van Anderlecht. In de tweede helft is het niet meer gevaarlijk geweest. Zirkzee bleef vaak te diep staan. Zirkzee en Kouamé stonden tegenover drie verdedigers, terwijl het met drie makkelijker is om alle ruimtes af te dekken.”

Volgens Vandereycken werden de sterktes van het aanvalsduo niet goed benut. “Zirkzee had zich in het veld kunnen laten terugzakken en zo een verdediger van Union proberen mee te lokken. Als dat lukt, staan er in de zone van de waarheid twee verdedigers van Union tegen één spits van Anderlecht: Kouamé. Met twee verdedigers is het moeilijker om alle ruimtes af te dekken, terwijl het net een kwaliteit is van Kouamé om in de ruimtes te duiken. Nu werd Kouamé te vaak in de voeten aangespeeld en dat is niet zijn sterkte.”