Bayern-hegemonie bereikt nieuw hoogtepunt: tiende landstitel op rij een feit

Bayern-hegemonie bereikt nieuw hoogtepunt: tiende landstitel op rij een feit

23-04-2022 20:30
2

Bayern München is voor de tiende keer op rij kampioen van Duitsland geworden. Uitgerekend Borussia Dortmund, waar Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Axel Witsel niet in de selectie zaten, was de tegenstander in de kampioenswedstrijd van Der Rekordmeister. Bayern zegevierde met 3-1. 

In een volledig uitverkochte Allianz Arena kon Julian Nagelsmann zijn sterkste elf opstellen tegen Dortmund. De Bayern-machine schoot zoals zo vaak dit seizoen uit de startblokken: binnen het kwartier pakte de thuisploeg de leiding. Serge Gnabry nam een afgeslagen corner aan met zijn knie en volleerde raak in de bovenhoek. 

De honger van Bayern was daarmee niet gestild, want op het halfuur tekende diezelfde Gnabry voor zijn tweede van de avond. Door deze treffer zette de VAR een streep, maar Robert Lewandowski maakte drie minuten later wél een geldig doelpunt. Bayern leek in eigen huis een galavoorstelling weg te gaan geven, maar de motor stokje na de treffer van Lewy

Na rust bracht Emre Can de spanning via de strafschopstip terug. Hoewel het er even de schijn van had dat Dortmund door zou drukken, nam Bayern het initiatief weer terug. In de slotfase zorgde invaller Jamal Musiala voor het slotakkoord, waardoor de pullen bier en champagne erbij gepakt konden worden. De heerschappij van Bayern in Duitsland bereikt daarmee een nieuw hoogtepunt: voor de tiende keer op rij mag Der Rekordmeister zich kampioen van Duitsland noemen.