Schreuder slaat niet aan het rekenen in PO's: We gaan voor achttien op achttien

Schreuder slaat niet aan het rekenen in PO's: "We gaan voor achttien op achttien"

22-04-2022 18:02 Laatste update: 18:12
12

Club Brugge weet wat het te doen staat de komende weken. In zes wedstrijden moet het een kloof van drie punten dichtfietsen op Union Saint-Gilloise, dat de Champions Play-Off als koploper induikt. Trainer Alfred Schreuder wil echter nog niet te ver vooruit kijkt.

Op zijn persconferentie deed de Nederlander er werkelijk alles aan om de favorietenrol uit de schoenen van Blauw-Zwart te schuiven. Hoewel Union nog aan kop gaat, zien de meeste waarnemers Club namelijk als belangrijkste kandidaat op de landstitel. ""Of wij topfavoriet zijn? Nee, we zijn alle vier favoriet. De andere ploegen hebben het uitstekend gedaan, maar we kijken alleen naar onszelf", laat Schreuder verstaan.

Wat Club evenmin zal doen, is tot in detail gaan berekenen hoeveel punten er nodig zijn om de derde titel op rij in de wacht te slepen. "Geen idee", houdt Schreuder het kort. De doelstelling is dan ook zo klaar als een klontje. "We gaan voor achttien op achttien, we willen altijd iedere wedstrijd winnen."

Als eerste opdracht krijgt Club Brugge in principe de meest haalbare wedstrijd voor de kiezen geschoven. Met Royal Antwerp FC komt namelijk het nummer vier over de vloer. Opnieuw probeert Schreuder de druk evenwel af te houden. "Ik heb geleerd dat de Play-Offs vaak pas op het einde beslist worden", besluit hij.