Onderzoek racismerel Club Brugge en Kompany klaar: “Afgesloten zonder gevolg”

Onderzoek racismerel Club Brugge en Kompany klaar: “Afgesloten zonder gevolg”

19-04-2022 15:15
35

Het onderzoek naar de racismerel rond Vincent Kompany en Club Brugge in het Jan Breydelstadion is afgerond, dat laat Het Laatste Nieuws weten.

Anderlecht speelde 2-2 gelijk op Club Brugge en na afloop was Kompany aangeslagen na racistische uitlatingen van de Club Brugge-supporters. “Ik ga sowieso gedegouteerd naar huis. Mijn staf, mijn spelers en ikzelf zijn de hele wedstrijd uitgescholden voor bruine aap en wat dan ook”, klonk het toen.

Het parket begon een onderzoek, maar het was moeilijk om voldoende bewijzen te vergaren. Nu wordt alles afgesloten zonder gevolgen. “Het dossier zal op strafrechtelijk gebied zonder gevolg worden gerangschikt”, zegt het parket van Ieper. “Op basis van getuigenverklaringen en camerabeelden konden een aantal verdachten geïdentificeerd worden.”

Er kan echter niet worden bewezen wie wat heeft gezegd/geroepen. “Het is echter onmogelijk om op basis daarvan precies te achterhalen wie welke uitspraken heeft gedaan. En het is onvoldoende bewezen dat alle elementen van de strafrechtelijke inbreuken voorzien in de antiracismewet zijn vervuld.”