VP Rapport: Matige finale, punten idem met slechts één uitschieter bij Anderlecht

18-04-2022 18:50 Laatste update: 19-04-2022 14:12
14

RSC Anderlecht hoopte maandag voor de tiende keer de Beker van België te winnen, maar na strafschoppen moest paars-wit het hoofd buigen tegen KAA Gent. Tijd om de spelers van Anderlecht te beoordelen.

Hendrik Van Crombrugge – 8
Dat Anderlecht met 0-0 de strafschoppen haalde, heeft het voor een deel te danken aan haar doelman. Al na vijf minuten pakte Van Crombrugge uit met een geweldige redding. De doelman bleef de hele match gefocust en redde ook vlak voor het einde van de verlengingen een belangrijke bal. Bij de strafschoppen hield Van Crombrugge paars-wit nog één keer in de match, maar uiteindelijk mocht het niet baten.

Michael Murillo – 6
Bij strafschoppen heb je altijd één speler die de schlemiel is, dit keer viel die 'eer' te beurt aan Murillo. De Panamees miste de beslissende strafschop. Murillo speelde een degelijke eerste helft tot hij slordig balverlies leed en Vadis een grote kans gunde. Verdween sindsdien meer en meer uit de partij.

Wesley Hoedt – 6
De Nederlander stond achterin weer zijn mannetje. In de duels moeilijk of niet te kloppen. De bal binnen de lijnen houden was voor Hoedt iets lastiger.

Lisandro Magallán – 6
Zijn begin bij Anderlecht was niet goed, maar Magallán toonde zich ondertussen een betrouwbare kracht. Neutraliseerde meer dan één keer Tarik Tissoudali. Al was de Marokkaan hem ook twee keer te snel af.

Sergio Gomez – 5
Voor Gomez was het een race tegen de klok om fit te raken voor de bekerfinale. Dat lukte, hulde. Maar tegen Gent was de Spanjaard duidelijk geen honderd procent. Dat zag je ook terug in zijn spel. De passing was te onzuiver.

Yari Verschaeren – 6
Net zoals Gomez was het de vraag of Verschaeren de finale kon halen. De nummer tien van Anderlecht was voor de pauze de gevaarlijkste man bij Anderlecht. Hij moest na de pauze geblesseerd afhaken. Zonde.

Josh Cullen – 5,5
De recuperatie bij Cullen is zelden een probleem. Deed ook maandag het nodige vuile werk, maar viel in de omschakeling door de mand. Te vaak balverlies. Cullen was ook de eerste speler die een penalty miste.

Kristoffer Olsson – 5,5
Majeed Ashimeru was niet fit genoeg om aan de partij te starten en daarom mocht Olsson beginnen. We hebben het de Zweed al veel beter zien doen in het shirt van Anderlecht. Het was gewoon niet zijn wedstrijd.

Lior Refaelov – 6
De middenvelder wilde iets terugdoen voor de fans van Anderlecht, maar dat lukte niet. Refaelov had voor de rust de mooiste passes bij Anderlecht in huis, maar verdween na de rust volledig uit beeld. Werd ook logisch vervangen. De pijp was uit.

Christian Kouamé – 5,5
Voor de Ivoriaan was het 120 minuten wroeten, werken en pompen. Kouamé kon evenwel voorin te weinig gevaarlijk zijn. Schoot een degelijke kans hoog over.

Joshua Zirkzee – 6
Iedereen weet ondertussen dat Kompany Zirkzee strandaard wisselt in de tweede helft. Dat gebeurde ook in de finale en eigenlijk was dat jammer. Want Zirkzee was beter dan Kouamé. Waar de Nederlander vaak verweten wordt te weinig te doen, was dat tegen Gent zeker niet het geval.