Chelsea en Lukaku plaatsen zich voor finale FA Cup, Benteke uitgeschakeld

17-04-2022 19:42

Chelsea staat voor de vijfde keer in zes jaar tijd in de finale van de FA Cup. In de halve finale werd Crystal Palace opzij gezet: 2-0. Net als in de finale van de League Cup is Liverpool de tegenstander.

Overwicht had Chelsea, met Romelu Lukaku als invaller, in de openingsfase niet, behoudens de kans die Antonio Rüdiger kreeg. De Duitser stuitte op Palace-doelman Jack Butland. Aan de andere kant voorkwam Edouard Mendy de openingsgoal van Palace door Cheikhou Kouyaté van scoren af te houden.

Chelsea kwam naarmate de tweede helft vorderde steeds beter in de wedstrijd. Ruben Loftus-Cheek, de vervanger van de uitgevallen Mateo Kovacic, opende na 65 minuten de score voor The Blues. Tien minuten later besliste Mason Mount de wedstrijd met de 2-0. Christian Benteke viel in het slot nog in, maar wist niet voor een doelpunt te zorgen.

Chelsea stuit in de finale op Liverpool, dat zaterdag gehakt maakte van Manchester City. Mocht Chelsea winnen, dan pakt manager Thomas Tuchel zijn vierde hoofdprijs.