Conference League: Gent-beul PAOK wil stunten, Leicester-Belgen vol aan de bak

Conference League: Gent-beul PAOK wil stunten, Leicester-Belgen vol aan de bak

14-04-2022 15:00 Laatste update: 18:05

Op donderdag staan de terugwedstrijden van de kwartfinales van de Europa League en Conference League op het programma. In de Europa League zien we heel wat bekend volk, maar dat is ook het geval in de Conference League.

PSV Eindhoven – Leicester City
Beginnen doen we donderdagavond in het Nederlandse Eindhoven, waar PSV Leicester City mag ontvangen. In de heenwedstrijd eindigde het op een 0-0 gelijkspel en kan PSV het in eigen huis dus afmaken. Dan moet het wel voorbije enkele bekende namen geraken. Bij PSV lopen er met Maxime Delanghe en Yorbe Vertessen enkele Belgen rond. Die laatste mag ook hopen op minuten en kan PSV aan de halve finales helpen.

Bij Leicester City zal men dat echter proberen te voorkopen. De Engelse ploeg gelooft ook stevig in de volgende ronde en heeft met Timothy Castagne, Youri Tielemans en Wilfred Ndidi ook drie ex-spelers uit de JPL in de rangen. Ndidi zal door een zware blessure echter niet in actie komen. Hij is out voor de rest van het seizoen.

PAOK FC – Olympique Marseille
Ook in Griekenland wordt er gevoetbald en staat KAA Gent-beul PAOK tegenover het Franse Marseille. In Frankrijk verloren de Grieken met 1-2 van Marseille en moet PAOK dus vol in de aanval gaan in het Toumba Stadion.

De ploeg die KAA Gent uitschakelde zal daarvoor onder andere rekenen op Omar El Kaddouri, die werd opgeleid bij RSC Anderlecht. Daarnaast loopt er met Sverrir Ingi Ingason ook nog een ex-speler van KSC Lokeren rond bij PAOK. Marseille heeft met Luan Peres dan weer een ex-speler van Club Brugge in de rangen rondlopen.

Slavia Praag – Feyenoord
Op hetzelfde moment nemen Slavia Praag en Feyenoord in Tsjechië het op tegen elkaar. In het heenduel wist Slavia Praag nog een 3-3 gelijkspel uit de brand te slepen en hoopt het de Nederlanders uit te kunnen schakelen. In dat duel scoorde Peter Olayinka (ex-Zulte Waregem en KAA Gent). Ook donderdag moet hij de Tsjechen aan doelpunten zien te helpen. Verder loopt ook Club Brugge-huurling Michael Krmencik nog rond bij Slavia Praag, al komt hij er amper in actie.

Feyenoord rekent dan weer op KRC Genk-huurling Cyriel Dessers, die hoogstwaarschijnlijk een basisplek krijgt in het duel. Dit seizoen scoorde hij al zes keer in de Conference League. Daar moeten na donderdag nog enkele doelpunten bijkomen.

Roma – Bodo/Glimt
Ook interessant om naar te kijken is het duel tussen de Romeinen en Bodo/Glimt. De Noren wisten in het heenduel iedereen nog te verbazen door met 1-2 te winnen van AS Roma. Achteraf kwam het nog tot enkele conflicten, waardoor het dus een bijzonder beladen duel belooft te gaan worden.