18-jarige verdediger krijgt profcontract: “Zulte wil investeren in de jeugd”

18-jarige verdediger krijgt profcontract: “Zulte wil investeren in de jeugd”

12-04-2022 13:26

Zulte Waregem liet afgelopen zaterdag Wout De Buyser debuteren en nu zet de 18-jarige Lukas Willen zijn handtekening onder een eerste profcontract, dat meldt Het Laatste Nieuws.

Willen spreekt over een droom. Hij maakte de overstap van Club Brugge naar Zulte. “Dit is voor mij een kinderdroom die uitkomt. Bij Club Brugge had me dit wellicht niet gelukt en dus koos ik voor Zulte Waregem om me meer te tonen. Daar ben ik dit seizoen zeker in geslaagd. Al na twee maanden bij de beloften mocht ik met de A-kern meetrainen. Ik denk dat ik ook een zevental keer de selectie heb gehaald dit seizoen.”

De linksvoetige centrale verdediger sloot aldus aan bij de A-kern. “Mijn droom mag nu wel uitgekomen zijn, uiteraard is mijn plan om sportief nog door te groeien. Ik heb hier bij Essevee het gevoel dat men sterk in me gelooft en ook in de jeugd wil investeren. Doorgroeien betekent uiteraard om minuten te kunnen maken in het eerste elftal. Stress ervaar ik niet. Ik heb nog tijd om me te ontwikkelen. Alleen al door dit seizoen met de grote jongens mee te trainen heb ik stappen voorwaarts kunnen zetten. Bij Brugge trainde ik steeds met leeftijdsgenoten. Dat verschil is toch op vele vlakken voelbaar.”