Probleem bekend bij KRC Genk? Te veel buitenlanders gehaald

Probleem bekend bij KRC Genk? "Te veel buitenlanders gehaald"

11-04-2022 09:00
6

KRC Genk heeft op de laatste speeldag nog de Europe play-offs gehaald, maar dat is vooral een troostprijs. Marc Hendrikx zag een wisselvallig seizoen bij KRC Genk. Het grote aantal internationals is daar niet vreemd aan. 

"De eigenheid van KRC Genk is eigen jeugd, een Belgisch aankoopbeleid en jonge buitenlanders aantrekken die de club als springplank zien", aldus Hendrikx bij Het Belang Van Limburg. "We maken even de som. Je hebt niet elk jaar de luxe dat er één à twee doorstromen vanuit de jeugdwerking: dus op dit moment niet aan de orde. De aankoop van Belgische spelers was te duur, dus werd er niets gekocht. Er werden te veel buitenlanders gehaald."

Dat laatste zorgde voor oververmoeidheid. "Bij iedere interlandbreak zijn er te veel weg, valt je voorbereiding weg en is je goede gevoel weer zoek, want de helft van je kern zit in het buitenland. Anderlecht is afgestapt van die filosofie, want zij hebben oudere spelers aangekocht. Net dat heb je nodig om Champions’ play-off te spelen. Als er twee van de drie peilers niet lukken, moet je tijdelijk van koers veranderen en in te spelen op de problematiek."

KRC Genk begint over twee weken aan die play-offs, waarin het nog een ticket voor de Conference League zou kunnen veroveren.