Dessers gepasseerd bij Feyenoord 'Goed gedaan, maar onder voorbehoud

Dessers gepasseerd bij Feyenoord 'Goed gedaan, maar onder voorbehoud"

07-04-2022 19:08

Donderdagavond neemt Feyenoord het in de Conference League op tegen Slavia Praag. Cyriel Dessers begint op de bank. Trainer Arne Slot heeft tekst en uitleg gegeven over het passeren van Dessers in de spits bij Feyenoord. De huurling van KRC Genk scoort veel, maar moet toch op de bank plaatsnemen in de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag.

De reden daarvoor is dat Slot op dezelfde manier wil spelen als in de groepsfase tegen Slavia (2-1 zege). "Dat heeft te maken met de agressiviteit en het tempo waarin Bryan kan afjagen", zegt hij tegen ESPN. "Dat willen we graag hoog en fanatiek doen en dan kunnen we Bryan goed gebruiken, maar het was een lastige keuze."

Dessers wist wel al dat de kans bestond dat zijn concurrent moest spelen. "Cyriel heeft het prima gedaan en de kans gekregen, maar dat was wel onder voorbehoud dat ik bij bepaalde wedstrijden ook andere keuzes zou kunnen maken. Vanavond is zo'n moment. Voor Cyriel is dat vervelend, maar ik wil de kwaliteiten van Bryan vanaf de eerste seconden inzetten."