Westerlo-trainer heeft veel te danken aan Kompany: Veel geleerd van hem

Westerlo-trainer heeft veel te danken aan Kompany: "Veel geleerd van hem"

06-04-2022 15:30 Laatste update: 15:58

KVC Westerlo heeft zich afgelopen weekend verzekerd van de promotie en mag zich opmaken voor minstens een jaartje in Eerste Klasse A. Ook voor Jonas De Roeck een terugkeer naar het hoogste niveau.

De ex-coach van STVV werkte ook nog voor RSC Anderlecht, waar hij assistent was van Vincent Kompany en ook trainer van de beloften. Nu zal hij tegenover Kompany staan. "Ik heb een heel goeie band met 'Vinnie', en we hebben van elkaar veel opgestoken", zegt De Roeck in Het Laatste Nieuws.

De trainer geeft onder aan hoe Kompany hem heeft geleerd om te gaan met de druk bij een topclub. "Hij had die ervaring bij Manchester City", zegt De Roeck. En daarnaast kreeg hij ook een echte winnaarscultuur mee van Kompany. "Dat heb ik hier ook getracht te implementeren", aldus De Roeck.

De ambitie bij de Kemphanen is alvast groot. Zo gaf De Roeck ook nog aan dat hij met Westerlo al snel wil meestrijden voor Europees voetbal. Dat moet tegen 2024 al het geval zijn. "Het geeft een zekere drive om stappen te blijven zetten", klinkt het.