Club Brugge wil linksback, maar waar hangt zomertransfer uit?

Club Brugge wil linksback, maar waar hangt zomertransfer uit?

05-04-2022 07:45
5

Club Brugge heeft verregaande interesse in Bjorn Meijer. Die linksachter maakt furore bij FC Groningen. Het roept wel de vraag op wat er aan de hand is met Faitout Maouassa

Maouassa werd in de zomer aangekondigd als één van de beste linksachters in de Ligue 1. Club betaalde zelfs vier miljoen euro om hem op te halen, meer dan voor Meijer. Onder het bewind van Philippe Clement speelde hij nog zeven keer mee in de competitie, maar Alfred Schreuder gebruikt hem veel minder. Meer nog: Maouassa zat nog niet één keer in de wedstrijdselectie van Schreuder.

Club Brugge zou zich ook vragen stellen bij het professionalisme van Maouassa. In januari berichtte Het Nieuwsblad nog dat zijn fysieke testen in de winter 'schabouwelijk slecht' waren. Zo dreigt Club Brugge een peperdure transfer met flink wat verlies te moeten verkopen.

Een bijkomend nadeel voor Maouassa is dat hij bij Stade Rennais op links speelde in een viermansdefensie, een positie die niet bestaat in het systeem van Schreuder. Toch lijken de problemen een pak dieper te liggen bij de Fransman, die bij Club nog een contract tot de zomer van 2025 heeft.