Bondscoach Kroatië: De Rode Duivels zijn de topfavoriet in groep F

Bondscoach Kroatië: "De Rode Duivels zijn de topfavoriet in groep F"

02-04-2022 09:00 Laatste update: 09:32

Met Kroatië hebben de Rode Duivels een geduchte tegenstander in de groep. Het gezelschap van de vicewereldkampioen. Toch gelooft de bondscoach van de Kroaten dat het de Rode Duivels zijn die topfavoriet zijn om de groep te winnen. Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

Het nationale elftal van Kroatië heeft toch een aantal echte toppers in hun rangen lopen. De grootste in de lijst is ongetwijfeld Luka Modric, die ook nu nog steeds een basispion is bij Real Madrid. Maar de bondscoach kruipt toch liever in de rol van underdog. “België heeft jaren op de eerste plaats op de FIFA-ranking gestaan. Ze zijn de favoriet om deze groep te winnen, maar ze zullen ook wel moeten knokken om naar de tweede ronde te mogen”, klonk Zlatko Dalic.

“Het zal niet makkelijk worden voor ons,” beseft de bondscoach. Maar het doel is duidelijk voor de Kroaten: doorstoten naar de volgende ronde. Daarnaast is het zeker opletten voor Canada en Marokko. “Vier jaar geleden in Rusland speelden wij de finale, maar dat is het verleden en daar moeten we niet meer naar kijken. We beschikken nog steeds over topspelers, maar voerden tactische wijzigingen door en dat vraagt tijd.”