Zij zullen het op termijn tot de A-kern van de Rode Duivels schoppen

"Zij zullen het op termijn tot de A-kern van de Rode Duivels schoppen"

30-03-2022 11:45 Laatste update: 11:52
1

De Belgische beloftenploeg heeft zich dinsdag gekwalificeerd voor het EK U21 van volgend jaar in Roemenië en Georgië. Volgens oud-voetballer en analist Wim De Coninck beschikken we over een goede generatie spelers die eraan komt en hij tipt ook enkele spelers die zeker de Belgische A-ploeg zullen halen.

"Als je ze vergelijkt met veel andere ­belofteploegen, zie je gewoon dat de Belgische U21 heel veel ervaring hebben", wees De Coninck op het feit dat heel wat belofte Rode Duivels al een heel aantal profwedstrijden op hun naam hebben staan. De Coninck sprak lovend over de huidige beloftenploeg van Jacky Mathijssen. "Ik ben er zeker van dat veel van die gasten een mooie carrière gaan maken, maar daarom niet per se bij de nationale ploeg"

De Conick tipte Het Nieuwsblad drie spelers die hij zeker wel ooit bij de 'echte' Rode Duivels verwacht. Volgens hem zullen Eliot Matazo (AS Monaco), ex-KV Mechelen speler Aster Vranckx (VfL Wolfsburg) en beloftenkapitein Amadou Onana (Lille) ooit voor de A-ploeg van de Rode Duivels spelen.