Ex-speler Club Brugge bijna held van de natie, Kameroen slaat toe in minuut 124(!)

Ex-speler Club Brugge bijna held van de natie, Kameroen slaat toe in minuut 124(!)

30-03-2022 08:00
3

Na de penaltyserie tussen Egypte en Senegal hebben ook Algerije en Kameroen er een spektakel van gemaakt in de strijd om een WK-ticket. Ahmed Touba, ex-speler van Club Brugge, dacht Algerije in minuut 118 naar Qatar te koppen, maar Karl Toko Ekambi maakte in minuut 124 (!) de beslissende voor Kameroen.

Algerije begon met een goed gevoel aan de return tegen Kameroen. De eerste wedstrijd, in Kameroen, werd met 0-1 gewonnen. Algerije kon de klus in eigen land klaren. Het kreeg echter al snel een tegenslag te verwerken. Eric Maxim Choupo-Moting zette de twee landen in evenwicht door halverwege de eerste helft de 0-1 te maken.

Hier bleef het bij in de reguliere speeltijd, waardoor er een verlenging nodig was om een winnaar aan te wijzen. Touba leek daarin de grote held te worden. Hij kopte de bal in minuut 118 achter Andre Onana en zorgde voor grote euforie in het stadion. Van die euforie bleef echter niets over toen Toko Ekambi in minuut 124 de 1-2 maakte voor Kameroen. Aangezien uitdoelpunten in de Afrikaanse play-offs nog wél dubbel tellen, zien we Kameroen aan het einde van dit jaar op het WK in Qatar.