Vanaken (Club Brugge) maakt grote indruk bij Rode Duivels: Baas van dit B-elftal

Vanaken (Club Brugge) maakt grote indruk bij Rode Duivels: "Baas van dit B-elftal"

30 March - 07:45 Laatste update: 07:45
36

De Rode Duivels kenden dinsdag geen al te moeilijke avond en wonnen overtuigend met 3-0 van Burkina Faso. Doelpuntenmaker van dienst was alweer Hans Vanaken, die opnieuw indruk wist te maken.

De middenvelder van Club Brugge was tegen Ierland één van de weinige uitblinkers en wist ook tegen Burkina Faso te overtuigen. Het leverde hem ook lof op in de Belgische pers. Zo mag Vanaken volgens Het Laatste Nieuws zijn WK-ticket al boeken. 'Geen Rode Duivel die zich de voorbije zeven maanden meer geprofileerd heeft dan hij', valt er te lezen.

Ook Marc Degryse was in diezelfde krant lovend voor de middenvelder. "Aan hem moeten we niet meer twijfelen", zegt hij. "Hij heeft zijn plekje in deze selectie veroverd en verdiend. We zien bij de Rode Duivels de Vanaken van bij Club Brugge. In mijn ogen overstijgt hij Tielemans zelfs op dit moment", klinkt het.

Eenzelfde verhaal bij Sudpresse, waar Philippe Albert zich uitliet over Vanaken. "Hij is de baas van dit B-elftal. In de twee voorbije interlands was zijn statuut onmiskenbaar. De Belgische bond kan zijn ticket voor Qatar nu al vastleggen", aldus de voormalige Rode Duivel.

Ten slotte was er ook nog lof van Eddy Snelders. "De laatste interlands is de middenvelder vaak bepalend voor het resultaat", geeft hij aan bij Sporza. "Vanaken springt efficiënt om met de kansen die hij krijgt, dat ziet een bondscoach graag", valt er te lezen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie