Cools blikt terug op vertrek bij Club Brugge: Plots speelde ik niet meer

Cools blikt terug op vertrek bij Club Brugge: "Plots speelde ik niet meer"

26-03-2022 17:15
1

Na een periode in Denemarken bij FC Midtjylland keerde Dion Cools afgelopen winter terug naar België. Hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door Zulte Waregem. Een West-Vlaamse terugkeer na zijn periode bij Club Brugge, waar hij uit de gratie was gevallen.

Onder Michel Preud'homme was Cools nog een basispion bij Club Brugge, maar dat plekje in de basis verloor hij uiteindelijk. De verdediger legt de schuld echter niet volledig bij Blauw-Zwart, maar beseft ook dat hij zelf niet alles uit zijn carrière heeft gehaald. "Ik was nogal een speelvogel", vertelt hij in Krant van West-Vlaanderen.

Cools kreeg als tiener al speelminuten bij Blauw-Zwart en wist ook te overtuigen. Toch wist hij zijn plekje niet vast te houden. De rechtsachter weet ook hoe dat komt. “Ik was te snel tevreden, ik had er meer kunnen uithalen door meer aan mezelf en eigen glorie te denken. Ik dacht vooral in het belang van het team en nam daarbij geen risico’s om mij meer te laten zien", klinkt het.

Volgens Cools is dat ook één van de redenen waarom hij nooit een stap hogerop kon zetten. “Ik heb mijn steentje bijgedragen maar er werd niet over mij gesproken, snap je? En plots speelde ik niet meer. Dan denk je dat je iets verkeerds hebt gedaan", besluit hij.