Vandenbempt: Nog niets beslist, maar Antwerp en KAA Gent hebben de beste kaarten

Vandenbempt: "Nog niets beslist, maar Antwerp en KAA Gent hebben de beste kaarten"

21-03-2022 10:35
10

Royal Antwerp FC, KAA Gent of RSC Anderlecht, één van hen haalt dit seizoen Play-Off 1 niet. Gent deed een gouden zaak door te winnen van Anderlecht en door de overwinning van Antwerp tuimelt Paars-Wit van plaats drie naar plaats vijf. Zowel Gent als Antwerp spelen nog tegen Cercle Brugge en OH Leuven en dat analyseerde Peter Vandenbempt bij Sporza

"Niet is al beslist, maar Antwerp en Gent hebben natuurlijk wel de beste kaarten, dat is duidelijk", stelde Vandenbempt. De analist wees op de uitstekende vorm waarin de Buffalo's verkeren. Het won haar laatste zeven competitiewedstrijden en wil die goede lijn ongetwijfeld doortrekken na de interlandbreak tegen Cercle Brugge (uit) en OHL (thuis). Ook Antwerp, dat volgens Vandenbempt heel goed was tegen Zulte Waregem, neemt het op tegen beide ploegen.

"Cercle doet nog volop meer voor Play-off II. Het heeft bovendien al gewonnen van Club Brugge en Anderlecht, dat was indrukwekkend", stelde Vandenbempt. De 5-0 nederlaag van Groen-Zwart tegen Charleroi was volgens Vandenbempt eerder een accident de parcours. "OHL heeft het dit seizoen verprutst tegen zowat alle staartploegen, maar is thuis vaak heel competitief gebleken tegen de topclubs."

Antwerp telt 59 punten terwijl Gent en Anderlecht er elk 58 hebben.