Kompany zag Anderlecht tweede helft domineren: Kan mijn jongens niets verwijten

Kompany zag Anderlecht tweede helft domineren: "Kan mijn jongens niets verwijten"

20-03-2022 22:00
7

RSC Anderlecht heeft een opdoffer geïncasseerd in de strijd om de Champions Play-Off. In vergelijking met de situatie vóór dit weekend is paars-wit gezakt van plek drie naar plek vijf. In de kraker bij KAA Gent (0-1) had het nochtans de bovenhand in de tweede helft, zag ook Vincent Kompany.

Anderlecht kampeerde na de rust op de helft van Gent en dwong ook enkele goede mogelijkheden af. Uiteindelijk slaagde het er echter niet in om te scoren, terwijl Tarik Tissoudali daar aan de overzijde wél in lukte. "Ik kan mijn jongens niks verwijten", luidt de analyse van Vincent Kompany dan ook op zijn persconferentie. "We gaven nauwelijks iets weg, maar die ene kans maakt Tissoudali mooi af." Uiteraard heerste er grote ontgoocheling bij Anderlecht.

Door de 1-0 in Gent is het nu wel razend spannend in de strijd om plaatsen drie en vier. Royal Antwerp FC telt 59 punten, terwijl Gent en Anderlecht op 58 staan. De Buffalo's hebben wel een belangrijk voordeel: aangezien zij een overwinning meer geboekt hebben dan hun rivaal uit Brussel, nemen zij de bovenhand. Tot onvrede van Kompany. "België is de enige competitie die geen rekening houdt met het doelsaldo", zuchtte hij.

Dat betekent dus dat Anderlecht haar lot niet meer in eigen handen heeft. Als zowel Antwerp als Gent zes op zes pakken in hun resterende wedstrijden, valt het doek voor de Brusselaars. "Toch heb ik het gevoel dat er nog iets gaat gebeuren. En dat wij onze twee matchen gaan winnen. Gent of Antwerp zal nog punten laten schieten", besluit Kompany hoopvol.