Enorme steun binnen Monaco: Clement zal een geweldige investering blijken

Enorme steun binnen Monaco: "Clement zal een geweldige investering blijken"

17-03-2022 14:33
12

Philippe Clement staat met AS Monaco voor twee belangrijke duels. Indien we Paul Mitchell, de sportief directeur van Monaco, mogen geloven zouden eventuele nederlagen tegen Braga en PSG geen reden tot ontslag voor de trainer zijn. Sterker nog, bij Monaco hopen ze nog lang door te gaan met onze landgenoot. 

In de Europa League ontvangt Monaco donderdag Braga. In Portugal verloor de ploeg uit het Prinsdom met 2-0. Een plaats in de volgende ronde afdwingen wordt dus een lastige klus voor Clement en zijn ploeg. Zondag komt in de Ligue 1 dan weer PSG over de vloer.

Wat als Monaco Europees wordt uitgeschakeld en zou verliezen van PSG? Dan lijkt de job van Clement alsnog veilig. "We zochten een profiel zoals dat van Clement, een echte winnaar. Maar wat belangrijker is, we zochten een coach om vooruit te komen en het maximale uit de spelersgroep te halen. Nu én volgend seizoen. Ik heb vertrouwen in Clement”, liet Mitchell weten aan L'Équipe.

In de Ligue 1 stond Clement ondertussen negen matchen aan het roer bij Monaco. Drie keer won Monaco, drie keer speelde de club gelijk en drie keer werd er verloren. Hoeveel tijd krijgt Clement nog om betere resultaten neer te zetten? "Hij is een buitengewoon leergierige coach, die hard werkt. We moeten geduld hebben."

Tijd krijgt Clement dus nog en blijkbaar nog een aardig tijdje. "Onze laatste coach, Nico Kovac, stond zestien maanden aan het roer. Clement heeft dezelfde steun nodig. We kijken naar de lange termijn. Clement zal de komende seizoenen een geweldige investering voor de club blijken te zijn", aldus Mitchell.