Zware kritiek op Verstraete na Anderlecht - Antwerp: 'Echt belachelijk'

Zware kritiek op Verstraete na Anderlecht - Antwerp: 'Echt belachelijk'

13-03-2022 15:30
24

In het duel tussen RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC durfde het er weleens stevig aan toe te gaan. We kregen enkele potige duels, vooral uitgevochten door de bezoekers uit Antwerp. En dat zorgde ook voor enige kritiek.

In de eerste helft ging Birger Verstraete enkele keren stevig over de schreef en beging hij ook meermaals een fout. Hij ging er in één actie stevig in op Christian Kouamé en voerde een bodycheck uit. De Ivoriaan schreeuwde het uit van de pijn, maar Verstraete kwam er verrassend genoeg vanaf zonder gele kaart.

Het viriele spel van Verstraete zorgde echter wel voor de nodige kritiek. Onder andere Club Brugge-icoon Franky Van der Elst was bijzonder kritisch voor de middenvelder. 'Sorry, maar Verstraete. Gewoon belachelijk', klonk het duidelijk op Twitter.

Opvallend, nog voor de wedstrijd gaf Verstraete al toe dat hij weleens over de schreef durft te gaan. "Als het nodig is, moeten ze 'iemand over de platen sjotten'. Omdat ze braaf zijn, moet je ze soms dicht bij jou pakken en vertrouwen geven. Dat probeer ik te doen", klonk het toen. Tegen Anderlecht bewees hij dat alleszins.