Kwam KAA Gent goed weg? “Ik gun Bezus zijn goal, maar kon worden afgekeurd”

Kwam KAA Gent goed weg? “Ik gun Bezus zijn goal, maar kon worden afgekeurd”

08-03-2022 08:12
13

KAA Gent won in de slotfase van Zulte Waregem door een doelpunt van Roman Bezus. Een flinke ontlading voor de Oekraïner, maar volgens Rene Vandereycken kwam KAA Gent goed weg.

KAA Gent doet zo nog meer voor Play-Off 1. “Gelukkig voor hen scoorde Roman Bezus dus uiteindelijk nog en het is de Oekraïner gegund, in deze voor hem en zijn land zware periode. En toch vond ik dat de scheidsrechter zijn goal had kunnen afkeuren. Bij die lange bal ging Bezus in duel met zijn tegenstander zonder dat hij naar de bal keek.”

Volgens Vandereycken had de ref kunnen fluiten. “Zulke fases worden vaak afgefloten en in mijn ogen terecht. Het had dus anders kunnen lopen voor Gent, ook als Zulte Waregem in de 88ste minuut de 1-2 had gemaakt. Hoe goed Gent ook op dreef is, ik vraag me ook af hoe het zal reageren als het straks een sterkere ploeg tegenkomt die voorin met drie spelers hun driemansdefensie onder druk zal zetten.”

Hein Vanhaezebrouck en consorten doen nog mee voor Play-Off 1. “Nu konden die verdedigers rustig de vrije man vinden, maar met enige druk gaan zij voor de lange bal moeten kiezen. Het zou interessant worden om zien, mocht Gent straks nog de Champions' play-offs halen”, citeert Het Nieuwsblad.