Anderlecht verstevigt plekje in top vier na zege tegen KV Oostende

06-03-2022 17:48
28

RSC Anderlecht heeft net zoals de andere clubs in de top vier de drie punten kunnen pakken. Na een moeilijke eerste helft raakte het in de tweede helft toch voorbij KV Oostende. Het werd 3-0.

Geen Michael Murillo en Vincent Kompany bij Anderlecht, dat na de zege van Royal Antwerp FC ook moest winnen. De Brusselaars begonnen ook aanvallend aan het duel en gingen op zoek naar dat vroege doelpunt.

Echt aan het werk werd KVO-doelman echter niet gezet.. Kouamé had de 1-0 wel aan de voet, maar liet die liggen. Ook KV Oostende kreeg enkele mogelijkheden tot een doelpunt, al bleef die goal uit. Dat tot de grote frustratie van het publiek, dat hier en daar al begon te fluiten.

Dat gefluit werd nog wat luider nadat scheidsrechter Wesli De Cremer voor de rust floot. Anderlecht moest het na de rust dan toch een pak beter gaan doen om toch de drie punten te kunnen pakken.

Na de rust kwam er dan toch wat animo in het Lotto Park. Joshua Zirkzee vond maatje Lior Refaelov, die vanuit het niets toch wist te scoren.

KV Oostende ging daarop wel zoeken naar wat kansjes, maar had te weinig creativiteit voorin om echt voor gevaar te zorgen. Het opende wel ruimte voor Anderlecht, dat daarvan probeerde te profiteren met een tweede doelpunt. Dat kwam er ook bijna via invaller Benito Raman. Hij wist doelman Scherpen ook te verslaan, maar vertrok uit buitenspel. Het bleef 1-0.

Meteen daarop had Ashimeru de 1-0 aan de voet, Scherpen voorkwam erger. Enkele seconden later kon Scherpen zich niet opnieuw onderscheiden. Na een knappe aanval van Anderlecht kwam de bal tot bij Yari Verschaeren, die de wedstrijd in het voordeel van Anderlecht wist te besluiten.

KV Oostende was helemaal gebroken en wist geen vuist meer te maken. Anderlecht had bloed geroken en Benito Raman maakte de kustploeg in het slot helemaal af: 3-0, de eindstand.