Ik wil me hier bewijzen, zodat KV Oostende mijn optie licht

"Ik wil me hier bewijzen, zodat KV Oostende mijn optie licht"

04-03-2022 08:45
1

KV Oostende heeft een mooie wintermercato achter de rug. Zo is verdediger Osaze Urhoghide nu al een meerwaarde. De geboren Rotterdammer hoopt ook volgend seizoen nog in Oostende te spelen. 

Urhoghide maakt indruk met zijn tackles, maar heeft ook nog werkpunten. "Natuurlijk ben ik niet perfect", benadrukt hij bij Het Nieuwsblad. "Zo moet ik kalmer aan de bal zijn. Ik mag geen overhaaste beslissingen nemen wanneer de tegenstander druk op mijn balbezit zet. Ook speel ik beter iets sneller wanneer we aan een goede combinatie werken. Twijfel haalt het soms op snelheid. Durf toch te proberen, grom ik dan achteraf."

Ondanks die gebreken hoopt Urhoghide toch op een verlengd verblijf. "Ik wil me wel hier bewijzen, zodat KV Oostende werk kan maken van de aankoopoptie. De Belgische competitie is ideaal om je te ontwikkelen. Zo klinkt ook het project van KVO: jonge voetballers steeds beter maken. Ik heb me alvast al goed geïntegreerd en ik kijk uit naar de vijf volgende wedstrijden. Na die nieuwste clean sheet is ons vertrouwen zeker oké."

Urhoghide is nog eigendom van Celtic, maar heeft daar nog nooit een wedstrijd gespeeld met de A-ploeg. Verder speelde hij ook nog in Engeland, bij OFC Wimbledonn en Sheffield Wednesday.