Uitdoelpunten tellen nog wel in Coppa Italia: alleen AC Milan blij na matte derby

Uitdoelpunten tellen nog wel in Coppa Italia: alleen AC Milan blij na matte derby

01-03-2022 23:00

Aartsrivalen AC Milan en Internazionale hebben elkaar dinsdagavond geen duimbreed toegegeven in de Coppa Italia en hebben nu bijna twee maanden de tijd om toe te werken naar de return. In het eerste Milanese halve finaleduel zijn geen doelpunten gevallen.

AC Milan opende het San Siro-tweeluik formeel als thuisspelende club en moest zorgen dat het de nul hield: in de Italiaanse beker is de uitdoelpuntenregel namelijk curieus genoeg nog steeds geldig. Heel veel gebeurde er niet in de eerste helft: AC Milan deelde de eerste speldenprikjes uit, Edin Dzeko was dichtbij een belangrijk uitdoelpunt, maar dat was het ook wel.

Ook in de tweede helft was het aftasten en schaken geblazen. Stefan de Vrij speelde de wedstrijd uit bij Inter, Denzel Dumfries werd vlak voor tijd gewisseld en Robin Gosens maakte als invaller zijn kortstondige Inter-debuut. Het bleef echter bij 0-0, waarmee thuisploeg AC Milan de morele winnaar is. De returnwedstrijd is pas op 20 april. Woensdag spelen Juventus en Fiorentina de tweede halve finale: ook zij gaan eind april pas op herhaling.