Gouden duo in de maak bij STVV? Zoals Degryse en Zetterberg

Gouden duo in de maak bij STVV? "Zoals Degryse en Zetterberg"

01-03-2022 14:00

STVV is gered en kan dus zonder zorgen het seizoen uitspelen. Misschien is dat wel een moment om dingen uit te proberen. Danny Boffin zou heel graag een team zien met Christian Brüls én winteraanwinst Shinji Kagawa.

Boffin verwacht vuurwerk van dat duo. "Ik zou het durven uitproberen. Het zijn twee slimme voetballers, dus ik geloof dat ze mekaar goed genoeg aanvoelen en dat ze mekaar op het terrein makkelijk zullen vinden. Konaté zal dan wel alleen aan verdedigen moeten denken", aldus Boffin bij Het Belang Van Limburg

De vraag is natuurlijk of STVV dan niet té aanvallend speelt. "Zowel Brüls als Kagawa zijn heel balvast. Door het geringe balverlies kom je minder snel onder druk. In mijn tijd bij Anderlecht werd er eerst ook geopperd dat Marc Degryse en Pär Zetterberg niet in één ploeg konden samenspelen, omdat ze te aanvallend ingesteld waren. Het is gebleken dat zij net voor meer evenwicht zorgden. Dat kan volgens mij ook zo zijn voor Brüls en Kagawa."

Een ander vraagteken is of beide spelers zullen blijven in de zomer. Vooral Brüls zou nog wachten op een lucratieve deal uit het buitenland.