Union-speler gelooft zijn ogen niet: De Belgische competitie is gek

Union-speler gelooft zijn ogen niet: "De Belgische competitie is gek"

27-02-2022 17:00
5

Union is bezig aan een uitstekend seizoen en staat na 28 speeldagen helemaal bovenaan het klassement. Het lijkt klaar voor een titel, al kan er door de puntenhalvering nog veel gebeuren. Voor Christian Burgess is zijn periode in het Belgische voetbal alvast onvergetelijk.

De dertigjarige Engelsman maakte in 2020 de overstap van Portsmouth FC naar Union en maakte onder andere de promotie naar Eerste Klasse A mee. Hij ziet ook een groot verschil tussen het Engelse voetbal en dat van België. "Het Belgisch voetbal is een beetje gek", geeft hij aan bij The Daily Mirror.

De Belgische competitie krijgt weleens de kritiek dat de ploegen bijzonder verdedigend voetballen, maar dat heeft Burgess anders ervaren. "Alles is zo open. Zelfs als ik wedstrijden bekijk, vraag ik me soms af: 'wat is hier aan de hand?'. Het is soms gestoord. Bovendien worden hier ook heel veel rode kaarten gegeven."

Intussen is Burgess wel op weg om geschiedenis te schrijven met Union en lijkt een titel in handbereik. "Ik wil nog steeds niet geloven dat het mogelijk is", zegt hij. "Ik denk dat niemand bij de club daar in geloofde. Maar we zijn alle verwachtingen en onze wildste dromen aan het overtreffen."