'Bayern München kijkt naar België en wil partnerclub om talenten te stallen'

'Bayern München kijkt naar België en wil partnerclub om talenten te stallen'

24-02-2022 16:45
1

Ons land heeft met onder andere Lommel (Manchester City), Oud-Heverlee Leuven (Leicester City), Cercle Brugge (AS Monaco) en Union (Brighton & Hove Albion FC) flink wat clubs met buitenlandse eigenaren. Ook Bayern München kan binnenkort in dat lijstje staan.

Bij de Duitse club denkt men namelijk aan een verandering van de transferstrategie, waar ook het uitlenen van youngsters bijhoort. Voorlopig moeten de jonkies zich tevreden stellen met speelminuten in de lagere Duitse Klasses, maar daar wil Bayern nu verandering in brengen met een buitenlandse clubu.

Volgens Kicker zal Bayern al samenwerken met het Oostenrijkse Klagenfurt, dat momenteel op een vierde plek staat in de Oostenrijkse competitie, maar denkt het ook aan een samenwerking met een Belgische club. Die ploeg zal dan grote talenten uit de Bayern-opleiding op uitleenbasis krijgen, zoals het dit seizoen al doet met Joshua Zirkzee bij RSC Anderlecht.

Of het dan ook om een definitieve overname van de club gaat of enkel een samenwerking, is niet bekend. Ook is het nog niet geweten welke ploeg(en) Bayern München momenteel in het vizier heeft.