OFFICIEEL: Pro League komt met beslissing over Standard-Beerschot

OFFICIEEL: Pro League komt met beslissing over Standard-Beerschot

23-02-2022 12:20 Laatste update: 24-02-2022 18:40
18

Terwijl de meeste Jupiler Pro League-ploegen al 28 wedstrijden speelden, is dat niet het geval voor Standard en Beerschot. Donderdag weten de twee ploegen of ze dit seizoen nog tegen elkaar spelen.

Het was de bedoeling dat Standard – Beerschot had plaatsgevonden op 15 december van vorig jaar. Maar de match kon die doorgaan vanwege een staking van de Luikse politie. Beerschot eiste nadien een forfaitzege. Standard wil de match alsnog afwerken.

Ondertussen kwam het tot een zaak. Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal verklaarde de klacht van Beerschot onontvankelijk. De reden? De zaak was door de kalendermanager van de Pro League. Terwijl Beerschot het zelf had moeten doen. Beerschot stapte nadien naar het BAS, het wil immers nog altijd de forfaitzege krijgen.

Donderdag zal het BAS uitspraak doen, meldt Gazet van Antwerpen. Indien de match alsnog moet doorgaan, ligt de datum al vast. 2 maart stat de mogelijke herkansing op het spel.

Update: De Pro League is op de officiële kanalen met een beslissingen gekomen over de wedstrijd tussen Standard en Beerschot. De match wordt woensdag 2 maart om 18u45 afgewerkt.