OFFICIEEL: KAA Gent stopt per direct samenwerking met Mboyo

OFFICIEEL: KAA Gent stopt per direct samenwerking met Mboyo

19-02-2022 09:26 Laatste update: 09:47
15

KAA Gent neemt afscheid van Ilombe Mboyo, dat laat de club op de officiële kanalen weten. De 34-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van STVV, maar de terugkeer is aldus van korte duur. Een uitleg van de Buffalo's is nog niet vrijgegeven.

Mboyo kwam in opspraak nadat hij werd opgepakt voor huiselijk geweld. KAA Gent kwam eerder al met een waarschuwing naar buiten: 'Inzake de persartikelen betreffende speler Mboyo wil de club duidelijk stellen dat ze onder geen beding geweld tegen vrouwen kan en zal aanvaarden en dat hierover binnen de club duidelijk acties werden genomen en richtlijnen gegeven. Hoe dan ook zal bij een volgend incident elke betrokkene van de club die zich op dat vlak misdraagt, uitgesloten worden.'

Nu werd Mboyo ook door Roland Duchatelet in verband gebracht met matchfixing. Er werd een klacht ingediend tegen hem en Anthony Vanden Borre. Beiden zouden horloges hebben uitgedeeld in de kleedkamers om wedstrijden te beïnvloeden. De advocaat van Mboyo ontkende de beschuldigingen met klem. "De heer Ilombe Mboyo ontkent categorisch de lastercampagne waarvan hij momenteel het voorwerp is en die duidelijk bedoeld is om zijn professionele carrière zoveel mogelijk schade toe te brengen.”